Noi proteste violente la Bagdad - cinci victime

  • 05 Octombrie 2019 18:59
Noi proteste violente la Bagdad - cinci victime
Europa FM

Cinci persoane au fost ucise în timpul unor noi confruntări izbucnite la Bagdad între forțele de ordine și protestatari, transmit surse medicale și din cadrul poliției.

Noile manifestații violente au loc după mai multe zile de violențe pe fondul protestelor antiguvernamentale izbucnite în capitala irakiană și alte orașe în ultimele zile. 

Oficiali irakieni au comunicat că cel puțin 60 de persoane și-au pierdut viața și sute au fost rănite, în timpul celor patru zile de proteste antiguvernamentale, care au avut loc în toată țara. Potrivit unor surse medicale și ale securității, bilanțul victimelor s-a dublat în ultimele 24 de ore, pe fondul intensificării confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine. Armata a comunicat că "lunetiști neidentificați" au ucis patru persoane la Bagdad, inclusiv doi ofițeri de poliție. Protestele au izbucnit marți, pe fondul nemulțumirii legate de lipsa locurilor de muncă, de serviciile publice precare și de corupția la scară largă. Premierul Adel Abdel Mahdi a declarat că "solicitările legitime" ale protestatarilor au fost auzite, însă a făcut apel la calm.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău