Noi proteste în Hong Kong | Poliția a folosit gaze lacrimogene

  • 27 Octombrie 2019 17:55
Noi proteste în Hong Kong | Poliția a folosit gaze lacrimogene

Poliția din Hong Kong a folosit din nou gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, duminică, pentru a încerca să disperseze o manifestație pro-democrație neautorizată pe străzile comerciale și turistice din Peninsula Kowloon, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Fosta colonie britanică trece de la începutul lunii iunie prin cea mai gravă criză politică de când a fost retrocedată Chinei în 1997, cu manifestații și acțiuni aproape zilnice.

De data aceasta, sudul orașului Kowloon, din golful din Hong Kong, a fost scena confruntărilor dintre forțele de ordine și manifestanți, inclusiv străzile care dau spre emblematicul hotel Peninsula din cartierul Tsim Sha Tsui.

Mulți manifestanți au purtat măști, în pofida interdicției impuse de executivul regiunii semi-autonome.

Parlamentul din Hong Kong a retras miercuri în mod oficial controversatul proiect de lege al extrădării care a fost la originea protestelor masive care au loc din luna iunie în acest teritoriu autonom.

Renunțarea la această lege controversată este una dintre cele cinci cereri ale manifestanților prodemocrație, care mai solicită o investigație independentă asupra brutalităților poliției, amnistierea celor arestați, alegerea șefului executivului local din Hong Kong prin sufragiu universal și să nu se mai folosească termenul ''revolte'' pentru protestele începute pe 12 iunie.

Deși pe 4 septembrie șefa guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunțat retragerea formală a proiectului de lege privind extrădarea, manifestanții au continuat protestele pentru a obține satisfacerea tuturor revendicărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău