Noi proteste în Hong Kong în prima zi a anului. Gaze lacrimogene și cocktailuri Molotov

  • 01 Ianuarie 2020 15:52
Noi proteste în Hong Kong în prima zi a anului. Gaze lacrimogene și cocktailuri Molotov Hotnews.ro

Un marș pașnic la Hong Kong, la care au participat zeci de mii de protestatari pro-democrație, s-a transformat în haos după unii demonstranții au aruncat cu cocktailuri Molotov, iar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene, scrie Mediafax, citând Reuters, potrivit hotnews.ro.

Violențele au izbucnit în timpul unui marș pentru democrație, în mare măsură pașnic; protestatarii făcând presiuni asupra autorităților pentru acordarea de noi concesii.

Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Comentarii
 

FOTO VIDEO Noi proteste în Hong Kong în prima zi a anului. Gaze lacrimogene și cocktailuri Molotov

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 1 ianuarie 2020, 13:47 Actualitate | Internațional

 

 

 

proteste la Hong Kong
proteste la Hong Kong
Foto: Captura video
Un marș pașnic la Hong Kong, la care au participat zeci de mii de protestatari pro-democrație, s-a transformat în haos după unii demonstranții au aruncat cu cocktailuri Molotov, iar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene, scrie Mediafax, citând Reuters.

Violențele au izbucnit în timpul unui marș pentru democrație, în mare măsură pașnic; protestatarii făcând presiuni asupra autorităților pentru acordarea de noi concesii.

Hong Kong Free Press
 
@HongKongFP
 
 

Riot police, the water cannon truck & an armoured vehicle sweep into Central as protesters flee.

 
Embedded video
 
230 people are talking about this
 
 

În districtul Wanchai, unii protestatari au vandalizat o sucursală a băncii HSBC, polițiști în civil intervenind cu spray-uri cu piper, iar apoi forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Protestatarii, mulți mascați și îmbrăcați în negru, s-au regrupat și și-au format propria linie, aruncând mai multe cocktailuri Molotov și desfăcând umbrele a se proteja de forțele de ordine.

Manifestanții și-au îndreptat furia către grupul bancar global HSBC pentru că ar fi închis un cont folosit pentru strângerea de fonduri pentru mișcarea de protest, însă instituția financiară a negat cu tărie aceste informații, notează sursa citată.

Marșul pro-democrație este organizat de Frontul pentru drepturile civile ale omului (Civil Human Rights Front, n.red.), un grup care a organizat un număr de marșuri anul trecut, la care au participat milioane de oameni.

"Guvernul a început deja opresiunea înainte de a începe Anul Nou ... oricine este asuprit, vom rămâne cu ei", a declarat Jimmy Sham, unul dintre liderii grupului.

Protestele de la Hong Kong au izbucnit în cursul verii ca reacție la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală.

Demonstrațiile au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari și forțele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispera mulțimile de manifestanți.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău