Noi proteste în fața Primăriei. Angajații Moldpresa, îngrijorați că ar putea rămâne fără de lucru

  • 05 Februarie 2019 18:10
Noi proteste în fața Primăriei. Angajații Moldpresa, îngrijorați că ar putea rămâne fără de lucru

Angajații companiei Moldpresa, îngrijorați de faptul că ar putea rămâne fără de lucru, au protestat din nou astăzi, 5 februarie, în fața Primăriei Capitalei, ca să nu fie lichidate chioșcurile de ziare. Problema a fost discutată astăzi și în cadrul ședinței Consiliului municipal, care a decis păstrarea acestora.

“Nu ne lăsați fără de lucru”, „Jos dictatura”, „Jos Mâna de pe presă”, „Vrem presa înapoi”– acestea și alte lozinci au scandat angajații Moldpresa, în timpul unui protest în fața Primăriei Chișinăului. Ei sunt îngrijorați de faptul că odată cu lichidarea gheretelor ce comercializează ziare, rămân fără de lucru:

Reporter: „Vă rog să ne spuneți, de ce au decis angajații de la Moldpresa să continue greva?”

Protestatar: „Pentru că au fost făcute promisiuni după primul eveniment, după primul protest și ni s-a spus că în două-trei zile va fi oferită o soluție și ea va fi făcută publică. Ea nu a venit și de aceea noi am venit aici, pentru că vrem să ne apărăm drepturile. Vom veni aici de câte ori va fi nevoie”

Gheretele pentru presă vor avea un statut special, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

„A fost luată o decizie de a suspenda orice evacuare a gheretelor. Am lucrat împreună la modificarea deciziei Consiliului Municipal (referitor la comerțul stradal) astfel încât să facem o excepție pentru presa scrisă, cu anumite condiții foarte clare – ce volum din totalul gheretei trebuie să fie acoperită cu presă scrisă, care trebuie să fie amplasamentul acestor gherete, etc”, spune Ruslan Codreanu.

Împreună cu angajații Moldpresa au protestat  și comercianții de flori de pe strada Cuza Vodă din capitală, care de asemenea cer ca să nu le fie evacuate buticurile, argumentând că ei plătesc impozite și nu vor să rămână fără de lucru.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău