Noi proteste față de legea grațierii, în România

  • 29 Ianuarie 2017 14:06
Noi proteste față de legea grațierii, în România

Un nou protest împotriva proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale este anunțat duminică seară, începând cu ora 17.00, în zona Universității, manifestări fiind anunțate și în mai multe orașe ale țării, dar și în diaspora.

Până în această dimineață, aproximativ 8.600 de oameni și-au anunțat intenția de a participa la protestul din Capitală, scrie MEDIAFAX.

Totodată, manifestări sunt anunțate duminică seară și în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda și Vâlcea.

Pe aceeași pagină de socializare a organizatorilor, este anunțată și o manifestație pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în fața Ministerului Justiției, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonanțele din justiție.

"Luni dimineață e o «dezbatere» la Ministerul Justiției pe puncte care NU sunt negociabile. Grațierea pentru fapte care includ corupție nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem și să protestăm și luni dimineață, chiar în față celor care se prefac că dezbat.Luni se pregătește un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiției cu «reprezentanții» străzii, la care dezbatere s-au anunțat că participa Becali și Ciuvică. Vrem Justiție, nu Circ.Încă nu au înțeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacțiile presei încă independente, este în reacțiile organizațiilor profesionale, ale altor instituții precum DNA sau CSM, în reacțiile oricărui om îi pasă de democrația greu câștigată, așa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiției", se arată în mesajul postat pe pagina event-ului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău