Noi posturi instalate de separatiști. Platforma DA: Tiraspolul ocupă ilegal teritorii, iar reacția președintei Parlamentului este inadecvată

  • 09 Iulie 2020 16:29
Noi posturi instalate de separatiști. Platforma DA: Tiraspolul ocupă ilegal teritorii, iar reacția președintei Parlamentului este inadecvată

În cadrul ședinței în plen a Parlamentului deputatul Chiril Motpan a reiterat avertizarea asupra pericolelor pentru securitatea statului din cauza că autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au instalat în stânga Nistrului, în localități subordonate Chișinăului, peste 37 de posturi militare ilegale folosindu-se de starea de urgență provocată de criza pandemică.

Deputatul Chiril Moțpan a informat că a primit ieri noi informații precum că au apărut și alte posturi mobile în zona satelor Copanca, Hagimus din Căușeni și în satul Talmaza, din raionul Ștefan Vodă.

„Tiraspolul ocupă ilegal teritorii subordonate Chișinăului cu acordul tacit al actualei guvernări de la Chișinău”, a declarat Chiril Moțpan.

„Din păcate reacția președintei Parlamentului Zinaida Greceanâi a fost de departe inadecvată: „Vă rog să nu utilizați pentru declarații minutul oferit pentru prezentarea proiectului”, a spus ea închizând microfonul deputatului, potrivit unui comunicat al Platformei DA. 

Autoritățile vizate nu au reacționat, deocamdată, la aceste declarații.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău