Noi oportunități pentru studenții Facultății de Drept a USM, oferite de SFS

  • 29 Septembrie 2022 19:00
Noi oportunități pentru studenții Facultății de Drept a USM, oferite de SFS

Cadrele universitare și studenții Facultății de Drept a USM au participat la o discuție cu funcționarii Serviciului Fiscal de Stat (SFS), la care au fost trasate perspectivele de colaborare pentru următorii ani de studii.

La eveniment a participat decanul Facultății de Drept, Serghei Brînza, directoarea Serviciului Fiscal de Stat, Rozalina Albu, prodecanii facultății, șefi de departamente, profesori, studenți, printre care și reprezentanți ai ELSA Moldova (Asociația Europeană a Studenților la Drept) și ai Consiliului Studențesc al Facultății de Drept „ASD”.

În discursul său, decanul Facultății de Drept a salutat deschiderea conducerii SFS de a dezvolta relațiile de colaborare. „Prin această întâlnire ne dorim să creștem motivația pentru pregătirea teoretică și practică a studenților, să contribuim la pregătirea tinerilor specialiști pentru piața muncii, prin dobândirea de experiență practică în perioada studiilor universitare”, a remarcat Serghei Brânza.

Directoarea SFS, Rozalina Albu a menționat: „Vrem să atragem tinerii specialiști în cadrul SFS. Avem nevoie de funcționari integri și inspectori curajoși. De aceea, vreau să punem un accent deosebit pe educarea noii generații, chiar de pe băncile facultății”.

În cadrul evenimentului, studenții au adresat întrebări și au făcut schimb de opinii vizavi de domeniul integrității și viitoarele colaborări.

Studenta anului II, Mihaela Efros, a menționat că sunt salutabile eforturile facultății de extindere a colaborărilor cu profesioniștii, or, pe această cale, studenților li se deschid oportunități de a comunica direct cu viitorii angajatori și de a afla despre provocările din domeniu.

La final, conducerea facultății a oferit SFS un lot de cărți, manuale universitare, la disciplinele Calificarea infracțiunilor, Drept civil, Teoria generală a dreptului, Drept procesual civil.

Evenimentul se înscrie în politica strategică a Facultății de Drept, USM, privind dezvoltarea relațiilor de cooperare cu profesioniștii și viitorii angajatori ai tinerilor specialiști; facilitarea accesului absolvenților de la drept pe piața muncii și realizarea performanței în educație și cercetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău