Noi obligații pentru șoferii de microbuz din Chișinău

  • 17 Octombrie 2014 15:08
Noi obligații pentru șoferii de microbuz din Chișinău

Toate rutele de microbuz din Chișinău urmează să-și modifice traseele de la 1 noiembrie, potrivit unei dispoziții semnate de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Ele nu vor mai circula pe străzile din centrul capitalei, ci pe cele adiacente.
 
”Practic prin centrul Chișinăului, perimetrul Albișoara, Mateevici, Negruzzi, Mihai Viteazu, nu vor mai circula, decât în situații excepționale: pe București două rute că nu avem unde să le tranferăm, pe străzile de mai sus, pe Mateevici, Kogâlniceanu, Sciusev pentru că altfel nu se poate ajunge mai aproape de Universsitate și zona centrală, pe Albișoara pentru a tranzita și a merge pe Calea Ieșilor, Buiucani, Botanica și în zona Pieței Centrale, pe străzile secundare Grigore Ureche și celelalte pentru a se putea întoarce sau efectua manevre”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dispoziția prevede și o serie de obligații pentru șoferi. Între altele, aceștia nu vor avea dreptul să ia mai mult de 7-10 pasageri în picioare, nu vor putea opri decât în stații și vor trebui să respecte un anumit orar de circulație. Microbuzele urmează să fie dotate cu sisteme GPS pentru a putea fi verificate în trafic.

Șoferii care vor înregistra mai mult de trei abateri pe lună vor fi concediați și nu vor fi admiși să activeze pe alte rute.

Dispoziția a fost semnată de primarul Dorin Chirtoacă la două zile de la producerea unui grav accident în Chișinău, cu implicarea unui microbus de rută, soldat cu moartea a două persoane, și rănirea altor patru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău