Noi negocieri ruso-ucrainene se vor defășura joi, confirmă Kievul și Moscova

  • 02 Martie 2022 19:45
Noi negocieri ruso-ucrainene se vor defășura joi, confirmă Kievul și Moscova

Delegația ucraineană este așteptată joi în Belarus pentru noi negocieri ruso-ucrainene, a declarat miercuri negociatorul rus Vladimir Medinski, precizând că o încetare a focului va fi discutată la aceste noi tratative, după prima rundă de negocieri desfășurată luni și încheiată fără rezultat.

''Delegația ucraineană a plecat deja de la Kiev. Așteptăm să sosească aici mâine dimineață'', a declarat Medinski, potrivit AFP. Președinția de la Kiev a confirmat între timp că delegația ucraineană se îndreaptă către locul negocierilor.

Potrivit negociatorului rus, cele două părți au ales ''împreună'' pentru tratative un loc din Belarus situat ''nu departe de frontiera cu Polonia''.

Armata rusă va securiza un coridor pentru delegația rusă, a mai spus Vladimir Medinski, potrivit agenției TASS, citată de Reuters.

Agenția ucraineană de presă UNIAN anunțase puțin mai devreme că Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, menționând o declarația a șefului delegației ucrainene, parlamentarul David Arakamia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău