Noi medicamente autorizate pentru bolnavii de cancer și diabet zaharat

  • 17 Iulie 2020 15:30
Noi medicamente autorizate pentru bolnavii de cancer și diabet zaharat

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat un nou tip de insulină pentru diabetici.

Este vorba despre medicamentul NovoRapid Penfil, produs de compania Novo Nordisk din Danemarca. De asemenea, au fost autorizate noi medicamente pentru bolnavii de cancer, așa ca Ogivri, indicat bolnavilor de cancer mamar și gastric. Medicamentul este produs de compania Mylan S.A.S, Franța și este autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al regulatorului național în domeniul medicamentelor.

În total, Comisia a autorizat 129 de medicamente noi, printre ele și un nou tip de anestezic general, produs de compania AbbVie Biopharmaceuticals GmbH, Elveția.

„Având în vedere provocările actuale și anumite riscuri apărute în legătură cu pandemia provocată de COVID-19, trebuie să asigurăm necesarul de medicamente și un echilibru de stocuri ale produselor medicamentoase, aceasta, fiind de fapt menirea noastră în calitate de regulator în acest domeniu, să garantăm securitatea farmaceutică a țării”, a menționat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc, citat în comunicatul remis de agenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău