Noi măsuri de relaxare în Ungaria, după trecerea pragului de 4 milioane de doze de vaccin administrate

  • 30 Aprilie 2021 15:35
Noi măsuri de relaxare în Ungaria, după trecerea pragului de 4 milioane de doze de vaccin administrate

După ce procentul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză a trecut de 40% în Ungaria, prim-ministrul Viktor Orban a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, transmite Reuters, citată de Agerpres, preluat de Digi24.ro

Având în vedere că joi seara numărul de vaccinări a ajuns la 3.911.000, pragul de 4 milioane va fi depășit cu siguranță în cursul zilei de vineri, dând cale liberă ca noile reguli să poată intra în vigoare de sâmbătă, a spus Orban, citat de MTI, potrivit Digi24.ro

Potrivit premierului, cel mai grav val pandemic de până acum se află în scădere iar în țară sosesc mari cantități de vaccinuri atât din surse occidentale, cât și estice, astfel încât vor exista suficiente doze pentru vaccinarea tuturor celor care doresc.

„Acum depinde oameni să primească vaccinul”, a subliniat șeful guvernului la postul public de radio. „Însă pandemia nu s-a încheiat încă și trebuie să ne purtăm responsabil”, a avertizat el.

Noi măsuri de relaxare în Ungaria

Restaurantele vor putea servi în interior clienți cu certificate de imunitate și se vor redeschide hotelurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile și grădinile zoologice, a precizat Orban.

Restricțiile de circulație vor fi valabile doar de la miezul nopții, iar restaurantele și magazinele vor putea funcționa până la ora 23.00.

Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenților de 16-18 ani după data de 10 mai, odată cu încheierea examenelor de sfârșit de an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău