Noi măsuri antiepidemiologice la intrarea în R. Moldova, în vigoare de luni

  • 15 August 2021 13:25
Noi măsuri antiepidemiologice la intrarea în R. Moldova, în vigoare de luni

De luni, 16 august, intră în vigoare noile măsuri de control împotriva Covid-19 la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Rep. Moldova, reamintește pe pagina sa de Facebook, Poliția de frontieră.

Astfel, pentru a nu fi plasate în regim de autoizolare, persoanele care vor traversa punctele de trecere a frontierei trebuie să prezinte unul din următoarele trei acte/documente:

  • certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 după 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

  • rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

  • concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau a unui act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe o perioadă de 90 zile din data efectuării investigației.

Persoanele care nu prezintă documentele menționate la traversarea frontierei, vor fi plasate în regim de autoizolare pe o perioadă de 14 zile, vor completa obligatoriu fișa epidemiologică și vor semna o declarație pe propria răspundere că vor respecta regimul de autoizolare, în locurile declarate.

Regimul de autoizolare poate fi întrerupt după a 7-a zi dacă efectuează un test PCR COVID-19 sau test rapid de diagnostic Ag SARS CoV-2, iar rezultatul acestuia este negativ prin act confirmat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău