Noi măsuri antiepidemice vor fi introduse în Bulgaria cu o notificare prealabilă

  • 19 Octombrie 2021 19:14
Noi măsuri antiepidemice vor fi introduse în Bulgaria cu o notificare prealabilă

Noi măsuri antiepidemice vor intra în vigoare în Bulgaria și va exista o notificare înaintea introducerii lor, a anunțat marți ministrul sănătății bulgar Stoicho Kațarov, în timpul unei vizite la spitalul Aleksandrovska din Sofia, transmite BTA, potrivit Agerpres.

În prezent experții Ministerului Sănătății elaborează detaliile noilor măsuri.

Pentru moment nu vor fi suspendate internările în spital planificate, a declarat șeful Inspectoratului pentru Sănătate Publică din Sofia, Dancho Pencev, după o întâlnire cu directorii spitalelor din capitala bulgară.

Ordinul privind noile măsuri antiepidemice este așteptat marți seară sau miercuri dimineață.

Informațiile privind disponibilitatea paturilor de spital, care sunt publicate pe o platformă electronică și actualizate la fiecare 3 ore, vor fi de acum modificate după fiecare internare, astfel încât sarcina de pe ambulanțe poate fi redusă, iar medicii vor putea ști unde să ducă pacienții.

Numărul paturilor de spital va fi suplimentat astfel încât aproximativ 30% dintre ele să fie rezervate pacienților COVID-19, a precizat Pencev, care a adăugat că personalul medical va fi mobilizat către clinicile unde va fi nevoie mai mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău