Noi măsuri anti COVID în Italia. Hainele pasagerilor sunt puse în pungi de plastic sterilizate

  • 15 Iulie 2020 10:29
Noi măsuri anti COVID în Italia. Hainele pasagerilor sunt puse în pungi de plastic sterilizate

În Italia a intrat în vigoare un nou decret cu măsuri anicoronavirus, care prelungește majoritatea regulilor de protecție cel puțin până la data de 31 iulie.

Rămân închise discotecile, iar evenimentele publice sunt interzise în continuare.

În noul decret cu norme anticoronavirus în vigoare de la 14 iulie rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție în locurile închise și în special când nu se poate menține distanța de un metru între persoane, și aceasta cel puțin până la 31 iulie.

Potrivit Ministerului Sănătății de la Roma, în prezent, în Italia, curba epidemică nu permite o nouă relaxare a restricțiilor deja existente, motiv pentru care se recomandă în continuare igiena mâinilor.

Sunt sacrificii minore, dar sunt cele mai importante, a subliniat ministrul sănătății, Roberto Speranza, completând că "apelul este acela de a respecta cu strictețe regulile în locurile sensibile, precum muzee, magazine, centre comerciale, săli de sport, restaurante, saloane de coafură, cinematografe și instituții publice, pe lângă mijloacele de transport în comun".

Cine călătorește cu avionul de la 15 iulie va putea să aibă și un bagaj de mână, care va fi așezat în spațiul amenajat deasupra scaunelor, ceea ce era interzis inițial de la 26 iunie.

Hainele pasagerilor însă vor fi introduse în pungi de plastic sterilizate, oferite de compania aeriană și așezate lângă bagaje.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău