Noi incursiuni ale avioanelor militare rusești în apropierea statelor baltice

  • 24 Martie 2015 06:37

Avioanele NATO care asigură misiunile de poliție în spațiul aerian al statelor baltice au fost fost ridicate de la sol de opt ori săptămâna trecută pentru a intercepta avioane militare rusești ce survolau în mod neobișnuit Marea Baltică.

Potrivit Ministerului lituanian al Apărării, în majoritatea cazurilor avioanele rusești zburau foarte aproape de frontierele maritime ale Estoniei, Letoniei și Lituaniei, în direcția enclavei ruse Kaliningrad, fără să comunice în prealabil traiectoria, fără să răspundă comunicațiilor radio și având transponderele (emitățoarele ce permit identificarea avionului pe radar) închise.

Avionele rusești interceptate în cursul acestor misiuni au fost aparate de recunoaștere IL-20, de transport tactic AN-26 și AN-12 sau de bombardament SU-24.

După izbucnirea crizei din Ucraina a crescut frecvența incursiunilor avioanelor militare rusești în apropierea spațiului aerian al unor state NATO. Potrivit experților militari, Rusia folosește astfel de zboruri pentru a testa sistemele de apărare antiaeriană ale altor țări și pentru a-și etala forța militară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău