Noi exerciții militare în Transnistria

  • 16 August 2016 12:25
Noi exerciții militare în Transnistria

În Transnistria au loc noi aplicații militare la care participă trupe ruse și unități speciale aflate în subordinea administrației de la Tiraspol.

Potrivit Novostipmr.com, în localitatea Blijnii Hutor din raionul Slobozia ”au loc exerciții comune antiteroriste ale unităților speciale ale instituțiilor de forță /…/ și ale Grupului Operațional de Trupe Ruse în Transnistria”.
În timpul aplicațiilor sunt simulate situații reale, localnicii fiind avertizați despre acest lucru, precizează Novostipmr.com.
 
În perioada 26 iulie – 3 august a.c., în Transnistria au mai avut loc exerciții militare cu participarea trupelor ruse, având drept obiectiv declarat „contracararea unor amenințări teroriste”. În cadrul aplicațiilor de atunci a fost însă folosită tehnică militară grea, inclusiv blindate, care au forțat râul Nistru. În opinia diplomației de la Chișinău, acest lucru denotă faptul că scopul aplicațiilor a fost altul decât cel declarat. Ministerul de Externe al Republicii Moldova a condamnat exercițiul militar respectiv.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău