Noi discuții pe marginea elaborării Manualului practic privind monitorizarea și evaluarea aplicării principiilor MIFS

  • 06 Martie 2023 10:30
Noi discuții pe marginea elaborării Manualului practic privind monitorizarea și evaluarea aplicării principiilor MIFS

Delegația IGPF de comun cu reprezentanții autorităților din cadrul sistemului național de management integrat al frontierei de stat au participat, în perioada 1 - 3 martie 2023, la cel de-al II-lea atelier de lucru pentru definitivarea Manualului practic privind monitorizarea și evaluarea aplicării principiilor managementului integrat al frontierei de stat în Republica Moldova, transmite Poliția de Frontieră a R. Moldova.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului de asistență externă „Suport pentru monitorizarea și evaluarea managementului integrat al frontierei în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul inițiativei MIEUX+. 

Manualul este elaborat pentru a oferi îndrumări în procesul de evaluare interinstituțională a aplicării celor 12 principii ale Conceptului european de management integrat al frontierei, care au fost considerate relevante și aplicabile pentru Republica Moldova într-o formulare adaptată. 

Totodată, ghidul transpune bunele practici internaționale în domeniu, în special cele furnizate de Ghidul de evaluare Schengen 2015, cât și procedurile de monitorizare și evaluare a managementului integrat al frontierei aplicate la nivel European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău