Noi discuții în Parlamentul Marii Britanii pe tema Brexit. Theresa May va susține un discurs

  • 21 Ianuarie 2019 15:28
Noi discuții în Parlamentul Marii Britanii pe tema Brexit. Theresa May va susține un discurs

Premierul britanic, Theresa May, va susține astăzi un discurs în Parlamentul de la Londra în care va prezenta strategia prin care speră să rezolve problema Brexitului.

După discuțiile avute ieri cu membrii cabinetului este de așteptat ca premierul să propună soluții pentru evitarea sau limitarea așa-numitului 'backstop', care menține Irlanda de Nord legată de regulile europene, fapt ce îi nemulțumește pe parlamentarii nord-irlandezi și pe conservatorii care susțin Brexitul.

În discursul pe care-l va susține astăzi în Parlament este de așteptat ca Theresa May să nu propună un plan B detaliat, ci mai degrabă să prezinte pașii pe care intenționează să-i facă în privința Brexitului.

După refuzul laburiștilor de a lua parte la discuțiile de săptămâna trecută, Downing Street va încerca să câștige sprijinul parlamentarilor nord-irlandezi și pe cel al rebelilor conservatori. Intenția este de a salva acordul de ieșire din UE care a fost respins, săptămâna trecută, de Parlament, prin propunerea unor variante de eliminare sau limitare a controversatului 'backstop', dar până acum nu au fost oferite detalii despre posibilele modificări care ar putea fi acceptate și de Bruxelles.

Între timp, mai mulți parlamentari intenționează să propună un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va permite amânarea Brexitului dacă nu se va ajunge la un consens în privința acordului de ieșire din UE.

Noua lege i-ar oferi premierului timp doar până pe 26 februarie pentru a trece prin Parlament o înțelegere, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, Camera Comunelor va putea vota extinderea Articolului 50 pentru a preveni ieșirea din blocul comunitar fără nicio înțelegere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău