Noi discuţii în Parlamentul Marii Britanii pe tema Brexit. Theresa May va susține un discurs

  • 21 Ianuarie 2019 15:28
Noi discuţii în Parlamentul Marii Britanii pe tema Brexit. Theresa May va susține un discurs

Premierul britanic, Theresa May, va susţine astăzi un discurs în Parlamentul de la Londra în care va prezenta strategia prin care speră să rezolve problema Brexitului.

După discuţiile avute ieri cu membrii cabinetului este de aşteptat ca premierul să propună soluţii pentru evitarea sau limitarea aşa-numitului 'backstop', care menţine Irlanda de Nord legată de regulile europene, fapt ce îi nemulţumeşte pe parlamentarii nord-irlandezi şi pe conservatorii care susţin Brexitul.

În discursul pe care-l va susţine astăzi în Parlament este de aşteptat ca Theresa May să nu propună un plan B detaliat, ci mai degrabă să prezinte paşii pe care intenţionează să-i facă în privinţa Brexitului.

După refuzul laburiştilor de a lua parte la discuţiile de săptămâna trecută, Downing Street va încerca să câştige sprijinul parlamentarilor nord-irlandezi şi pe cel al rebelilor conservatori. Intenţia este de a salva acordul de ieşire din UE care a fost respins, săptămâna trecută, de Parlament, prin propunerea unor variante de eliminare sau limitare a controversatului 'backstop', dar până acum nu au fost oferite detalii despre posibilele modificări care ar putea fi acceptate şi de Bruxelles.

Între timp, mai mulţi parlamentari intenţionează să propună un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va permite amânarea Brexitului dacă nu se va ajunge la un consens în privinţa acordului de ieşire din UE.

Noua lege i-ar oferi premierului timp doar până pe 26 februarie pentru a trece prin Parlament o înţelegere, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, Camera Comunelor va putea vota extinderea Articolului 50 pentru a preveni ieşirea din blocul comunitar fără nicio înţelegere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
1,05 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:5,7 m/s
Wed
4 °C
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
2 °C
Sun
4 °C

Curs oficial BNM 21 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4579 0.0151
USD 17.5510 0.0531
RON 4.0715 0.0030
UAH 0.7201 0.0001
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău