Noi detalii despre șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani și care este starea de sănătate a acesteia

  • 01 Octombrie 2019 10:38
Noi detalii despre șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani și care este starea de sănătate a acesteia

Cauzele preliminare ale accidentului din sectorul Buiucani, soldat cu un mort și 20 de răniți, sunt viteza excesivă si traversarea intersecției la culoarea roșie. Șoferița automobilului de model Porsche Cayenne care a provocat accidentul este internată la terapie intensivă și dacă va fi găsită vinovată riscă șapte ani de închisoare, comunică MOLDPRES.

Solicitat de MOLDPRES, un medic la Spitalul de Urgență a precizat că șoferița este internată la terapie intensivă în stare gravă, însă este conștientă. El a evitat să ofere detalii despre intervențiile pe care aceasta le-a suferit și a specificat că nu cunoaște dacă femeia era sau nu în stare de ebrietate în momentul impactului.

Șoferița în vârstă de 33 de ani, nu este angajată oficial, este mamă a unui băiat minor și nu este la prima abatere de la regulamentul circulației rutiere, anterior fiind sancționată de mai multe ori pentru condus în stare de ebrietate. În anul 2017, aceasta a rămas fără permis de conducere pe un termen de doi ani după ce a tamponat o mașină. Atunci, femeia avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,9 mg/l. 

Potrivit poliției, dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la șapte ani de închisoare cu anularea permisului de conducere.

Accidentul în urma căruia 20 de persoane, pasageri ai unui troleibuz, au fost traumatizate, iar un pasager a decedat a avut loc luni, 30 septembrie, la ora 14:08, la intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei. Autoturismul de model Porsche Cayenne a tamponat un troleibuz ce circula pe ruta 21 și l-a proiectat pe acostament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău