NOI detalii despre perchezițiile de la Curtea de Apel, Judecătoria Centru și Procuratura municipală (VIDEO)

  • 23 Octombrie 2018 16:36
NOI detalii despre perchezițiile de la Curtea de Apel, Judecătoria Centru și Procuratura municipală (VIDEO)

Procuratura Anticorupție anunță că zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție. Printre aceste persoane sunt cinci judecători, un procuror, un avocat și un medic.

Potrivit unui comunicat, procurorii și ofițerii anticorupție au descins, astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, judecătoria Chișinău sediul Centru, Procuratura municipală, precum și la domiciliile suspecților, într-un caz de corupție investigat începând cu luna august curent. 

Urmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către Procurorul General, persoanele sunt acuzate de de trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă. „Procurorii și ofițerii anticorupție au documentat o schemă infracțională în mai multe episoade, în care sunt implicați 5 judecători, 1 procuror, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și un inculpat pe un dosar. Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că, judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare”, se menționează în comunicat. 

De asemenea, se mai precizează că rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați. Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau “clienții” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile .

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate astăzi, de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA la birourile și domiciliile celor implicați pe dosar, au fost reținute 10 persoane, și anume : 3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Potrivit Ziarului de Gardă, trei judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, Galina Moscalciuc, Liubovi Brânză, soția decanului Facultății de Drept din cadrul USM, colega lor, Ludmila Ouș, dar și judecătoarele Victoria Hadârcă și Svetlana Tizu de la Judecătoria Chișinău sunt cei cinci magistrați vizați în dosarele penale anunțate de procurori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău