NOI DETALII despre perchezițiile de la Gara de Nord Chișinău. Trei persoane au fost reținute

  • 23 Aprilie 2019 12:51
NOI DETALII despre perchezițiile de la Gara de Nord Chișinău. Trei persoane au fost reținute

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins, în această dimineață, la S.C. Gara de Nord Chișinău, dar și la domiciliul și automobilele unor angajați ai instituției.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție. 

Potrivit materialelor cauzei penale, din 2016 până în prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul ”Gării de Nord” au organizat o schema infracțională de extorcare a banilor de la operatorii de transport, pretinzând și obținând lunar, în medie,  45.000 lei. De asemenea, organizatorii schemei îi amenințau pe transportatori pot le pot crea impedimente în activitate. 

În urma operațiunilor, au fost încătușate trei persoane. Este vorba de doi șefi de schimb și un controlor de bilete, care sunt reținuți pe un termen de 72 ore. 

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală cu participarea persoanelor reținute. 
Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de la 2.350 (117.500 de lei) la 4.350 unități convenționale (217.500 de lei) sau închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău