Noi detalii despre întrevederea ruso-americană la nivel înalt, care a avut loc în marja summit-ului G20

  • 28 Iunie 2019 12:44
Noi detalii despre întrevederea ruso-americană la nivel înalt, care a avut loc în marja summit-ului G20

În afară de întrevederea bilaterală dintre președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său american, Donald Trump, care a avut loc în marja summit-ului G20 de la Osaka, Japonia, și, care a durat în jur de o oră și jumătate, a avut loc și întrevederea celor două delegații rusă și americană.

Cele două părți au examinat un amplu spectru de chestiuni, de la aspecte legate de domeniul comercial, până la controlul asupra armelor. 
În ajunul întrevederii, liderii celor două state au făcut declarații scurte, chiar înainte de începerea negocierilor, care s-au derulat în spatele ușilor închise, după care jurnaliștii au început să adreseze întrebări, vorbind toți în același timp, fapt ce a dus la o situație în care nu se mai înțelegea om cu om. 

Una dintre întrebările cel mai des adresată de jurnaliștii aflați în sală a fost cea referitoare la imixtiunile Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA. Situația creată a stârnit amuzamentul celor doi lideri. Referindu-se la tematica abordată de liderii de la Moscova și Washington, în marja summit-ului G20, s-a precizat că au fost abordate aspecte legate de domeniul comercial, shimburi comerciale, protecționismul, problema dezarmării și o serie de alte aspecte. 

"Avem multe subiecte de discuție, absolut toate subiectele sunt stabilite!", a menționat președintele rus, Vladimir Putin, adăugând că liderii celor două state nu s-au mai întâlnit de la summit-ul de la Helsinki, care a avut loc pe la mijlocul lunii iulie 2018.

La convorbirile de astăzi de la nivel înalt ruso-americane a luat parte și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, ministrul rus de finanțe și prim-vicepreședinte al Guvernului Rusiei Anton Siluanov, consilierul prezidențial Iuri Ușakov. Din partea delegației americane au luat parte secretarul de stat Mike Pompeo, ministrul american al finanțelor, Steve Mnuchin, consilierul pentru securitate națională al lui Donald Trump, John Bolton, alți înalți oficiali.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22
Cer acoperit de nori
Umiditate:56 %
Vint:2,6 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
19
Sun
20
Mon
21

Curs oficial BNM 12 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5131 0.0706
USD 16.5477 -0.0041
RON 4.0364 0.0157
UAH 0.5999 0.0001
RUB 0.2273 0.0028
Arhivă Radio Chișinău