Noi detalii despre întrevederea ruso-americană la nivel înalt, care a avut loc în marja summit-ului G20

  • 28 Iunie 2019 12:44
Noi detalii despre întrevederea ruso-americană la nivel înalt, care a avut loc în marja summit-ului G20

În afară de întrevederea bilaterală dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump, care a avut loc în marja summit-ului G20 de la Osaka, Japonia, şi, care a durat în jur de o oră şi jumătate, a avut loc şi întrevederea celor două delegaţii rusă şi americană.

Cele două părţi au examinat un amplu spectru de chestiuni, de la aspecte legate de domeniul comercial, până la controlul asupra armelor. 
În ajunul întrevederii, liderii celor două state au făcut declarații scurte, chiar înainte de începerea negocierilor, care s-au derulat în spatele ușilor închise, după care jurnaliștii au început să adreseze întrebări, vorbind toţi în acelaşi timp, fapt ce a dus la o situaţie în care nu se mai înţelegea om cu om. 

Una dintre întrebările cel mai des adresată de jurnaliştii aflaţi în sală a fost cea referitoare la imixtiunile Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA. Situaţia creată a stârnit amuzamentul celor doi lideri. Referindu-se la tematica abordată de liderii de la Moscova şi Washington, în marja summit-ului G20, s-a precizat că au fost abordate aspecte legate de domeniul comercial, shimburi comerciale, protecționismul, problema dezarmării și o serie de alte aspecte. 

"Avem multe subiecte de discuţie, absolut toate subiectele sunt stabilite!", a menţionat preşedintele rus, Vladimir Putin, adăugând că liderii celor două state nu s-au mai întâlnit de la summit-ul de la Helsinki, care a avut loc pe la mijlocul lunii iulie 2018.

La convorbirile de astăzi de la nivel înalt ruso-americane a luat parte şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, ministrul rus de finanţe şi prim-vicepreşedinte al Guvernului Rusiei Anton Siluanov, consilierul prezidenţial Iuri Uşakov. Din partea delegaţiei americane au luat parte secretarul de stat Mike Pompeo, ministrul american al finanțelor, Steve Mnuchin, consilierul pentru securitate naţională al lui Donald Trump, John Bolton, alţi înalţi oficiali.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
1,61 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:6,2 m/s
Wed
4 °C
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
2 °C
Sun
4 °C

Curs oficial BNM 21 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4579 0.0151
USD 17.5510 0.0531
RON 4.0715 0.0030
UAH 0.7201 0.0001
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău