Noi detalii despre cazului șoferului de tir implicat în contrabandă cu 1,5 milioane de euro prin postul vamal „Leușeni”. Ce pedeapsă riscă acesta

  • 28 Aprilie 2020 18:14
Noi detalii despre cazului șoferului de tir implicat în contrabandă cu 1,5 milioane de euro prin postul vamal „Leușeni”. Ce pedeapsă riscă acesta

Procurorii PCCOCS au obținut plasarea în arest preventiv a șoferului de tir implicat în contrabanda cu valută străină la postul vamal Leușeni.

Astăzi, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR la postul vamal Leușeni, potrivit unui comunicat al instituției.

În context, reprezentanții PCCOCS menționază că șoferul tirului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 EUR. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.
Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Urmărirea penală și măsurile speciale de investigație continuă pentru identificarea tuturor circumstanțelor ce urmează a fi stabilite pe caz.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău