Noi decizii luate de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul pandemiei

  • 15 Aprilie 2021 14:29
Noi decizii luate de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul pandemiei

Comisia pentru Situații Excepționale a decis astăzi plafonarea prețurilor la vaccinurile anti-Covid 19, în cazul în care vor fi importate pentru comercializare.

Comisia a decis și scutirea de taxele vamale și TVA pentru lotul de 182 de mii de doze de vaccin Sputnik V, donat de Rusia, dintre care 62 de mii de doze vor ajunge în regiunea de est a Republicii Moldova. Președintele Comisiei, premierul interimar Aureliu Ciocoi, a declarat că nu este cunoscută data exactă când aceste vaccinuri vor ajunge în Republica Moldova.

CSE a decis și interdicția aplicării sechestrului pe anumite tipuri de bunuri în perioada stări ide urgență, dar a decis și dublarea perioadei de examinare a petițiilor și a solicitărilor de oferire a informațiilor de interes public din cauza regimului special de muncă a funcționarilor publici.

Aureliu Ciocoi a precizat că CSE nu a introdus noi restricții și se atestă o dinamică pozitivă în ceea ce privește combaterea epidemiei, precizând că autoritățile sunt „precaut-optimiste”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău