Noi decizii ale CSE: Termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe, a fost prelungit

  • 23 Mai 2022 13:50
Noi decizii ale CSE: Termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe, a fost prelungit

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) au decis ca termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe, să fie prelungit, pentru perioada lunii iunie. În prezent, Republica Moldova își asigură 70 la sută din necesarul de energie electrică de la Centrala de Curciurgan, iar celelalte 30 la sută provin din Ucraina.

O altă decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale se referă la semnarea unui contract de procurare a gazelor naturale în volum de 24 500 mii m3, între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”, la prețul de achiziție din lunile martie-aprilie.

De asemenea, Agenția Servicii Publice va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate, potrivit hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale. 

Astfel, decizia din 18 mai privind prelungirea valabilității pașapoartelor cu termen expirat pentru cetățenii moldoveni va fi aplicată atât în raport cu autoritățile Republicii Moldova, cât și cu țările care au confirmat prevederile Dispoziției CSE în acest sens. Lista statelor va fi publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău