Noi condiții de export spre Turcia pentru produsele agricole de origine vegetală

  • 20 Mai 2022 12:10
Noi condiții de export spre Turcia pentru produsele agricole de origine vegetală

Agenții economici care intenționează să efectueze export cu produse agricole de origine vegetală în Turcia, începând cu data de 1 iunie curent, vor fi obligați să prezinte certificatele fitosanitare originale, cu semnătura olografă și ștampila umedă, emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

"Agenții economici care intenționează să efectueze export cu produse agricole de origine vegetală în Turcia, începând cu data de 1 iunie curent, vor fi obligați să prezinte certificatele fitosanitare originale, cu semnătura olografă și ștampila umedă, emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, indică ministerul.

Schimburile comerciale cu produse agroalimentare ale Republicii Moldova cu Turcia se efectuează în cadrul Acordului de Liber Schimb dintre cele două state, iar principalele categorii de produse exportate din țara noastră sunt semințele oleaginoase, fructele uscate și cerealele. Totodată, sectorul vitivinicol autohton se află pe un trend ascendent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău