Noi ciocniri între poliție și manifestanți s-au produs la Hong Kong după o scurtă acalmie

  • 24 August 2019 15:58
Noi ciocniri între poliție și manifestanți s-au produs la Hong Kong după o scurtă acalmie

Noi ciocniri au avut loc sâmbătă între poliția din Hong Kong și manifestanții prodemocrație care au ridicat o baricadă înr-un cartier din est, incidentele marcând sfârșitul unei acalmii relative de zece zile în fosta colonie britanică, relatează AFP.

Această regiune semiautonomă din sudul Chinei cunoaște din iunie cea mai gravă criză politică a sa de când Marea Britanie a retrocedat-o Chinei în 1997, în ultimele luni având loc aproape zilnic acțiuni de denunțare a restrângerii libertăților civile și împotriva ingerinței în creștere a Beijingului.

După ce, în urma unor grave derapaje, manifestanții redeveniseră pașnici de mai bine de o săptămână, tensiunea a crescut sâmbătă din nou în cartierul popular Kwun Tong, în estul părții continentale a Hong Kong-ului.

După ce au defilat în cartier, mii de manifestanți îmbrăcați în negru, mulți purtând măști de gaze și căști de șantier, au fost blocați de polițiști antirevoltă, nu departe de comisariatul din Ngau Tau Kok.

Protestatarii au ridicat de-a curmezișul unei străzi o baricadă din bariere de plastic folosite pentru circulație și din tije de bambus.

După câteva ore de stat față în față, radicalii au început să arunce cu sticle și pietre în forțele de ordine, care au ripostat imediat, inclusiv cu gaze lacrimogene, care nu mai fuseseră folosite de zece zile.

Potrivit unui jurnalist al AFP, citat de Agerpres, mai mulți manifestanți au fost arestați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău