Noi capete de acuzare pentru judecătorii implicați în Spălătoria Rusească

  • 29 Septembrie 2016 18:06
Noi capete de acuzare pentru judecătorii implicați în Spălătoria Rusească

Cei 15 actuali și foști judecători arestați săptămâna trecută și unul dat în căutare internațională, acuzați de procurori de implicarea în spălarea a circa 20 de miliarde de dolari proveniți din Federația Rusă, urmează să fie anchetați și pentru pronunțarea cu bună știință a unei decizii contrare legii, soldată cu urmări grave.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul ca să fie pornită urmărirea penală a judecătorilor și pentru acest nou capăt de acuzare.

Dacă vor fi găsiți vinovați în acest caz, ei riscă până la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de până la 5 ani.

Amintim că, 18 persoane, printre care 15 magistrați și 3 executori judecătorești, au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA acum o săptămână. Ei au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Al 16-lea judecător și a un executor judecătoresc au fost dați în căutare internațională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău