Noi atacuri rusești în Ucraina au ucis cel puțin 5 persoane și au rănit 30

  • 09 August 14:44
Noi atacuri rusești în Ucraina au ucis cel puțin 5 persoane și au rănit 30

Atacurile rusești din ultimele 24 de ore în Ucraina au ucis cel puțin cinci persoane, inclusiv un copil, și au rănit 30, au declarat autoritățile regionale în dimineața zilei de astăzi. Ucraina a doborât toate cele 27 de drone „kamikaze” lansate de Rusia pe timpul nopții, a anunțat Apărarea aeriană ucraineană, potrivit The Kiev Independent.

În regiunea Dnipropetrovsk, un bărbat de 50 de ani a fost ucis în timpul unui atac de artilerie rus împotriva unui spital din districtul Nikopol pe 8 august, au raportat autoritățile. Un bărbat de 74 de ani a fost rănit. Un spital, o stație de pompieri, întreprinderi comunale și de transport, o companie agricolă, un centru de distracții pentru copii, un bloc cu mai multe etaje și alte clădiri au fost raportate ca fiind deteriorate.

În regiunea Donețk, atacurile rusești au ucis patru persoane și au rănit 12, a raportat guvernatorul Vadym Filashkin.

Un atac cu bombă ghidată rusească asupra orașului Selydove pe 8 august a ucis doi civili și a rănit alți 11, a spus guvernatorul.

Alți doi civili au fost uciși în aceeași zi în timpul unui atac asupra orașului Kostiantynivka, iar unul a fost rănit în satul Niu-York.

Atacurile rusești împotriva regiunii Harkov au rănit cinci persoane, a declarat guvernatorul regional Oleh Syniehubov. Patru dintre aceștia – o femeie de 57 de ani, un bărbat de 45 de ani și doi bărbați de 44 de ani au fost răniți în atacurile de peste noapte în Kupiansk. Un bărbat de 45 de ani a fost rănit devreme în dimineața zilei de 9 august în timpul unui atac împotriva satului Slobozhanske, a spus Syniehubov.

Potrivit guvernatorului din Herson, șase persoane au fost rănite în urma atacurilor rusești împotriva regiunii. O instalație de infrastructură critică, o grădiniță, clădiri cu mai multe etaje și case au fost raportate ca fiind deteriorate.

În regiunea Sumy, două persoane au fost ucise și șase rănite în atacurile rusești pe parcursul zilei de 8 august, a raportat administrația militară regională. Un civil a fost rănit în urma unei lovituri aeriene rusești împotriva comunității Sumy.

În comunitatea Yunakivka, un tânăr de 22 de ani și sora sa de 6 ani au fost uciși într-un atac rusesc. O altă persoană a fost rănită.

Alte patru persoane au suferit răni cauzate de explozie în urma unei lovituri aeriene asupra comunității Khotyn.

Regiunile Kyiv, Kirovohrad, Luhansk, Mykolaiv, Poltava și Zaporizhzhia au fost de asemenea atacate, însă nu au fost raportate victime.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău