Noi atacuri la granița României. MApN: Sistemul radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian românesc

  • 30 Septembrie 2023 10:27

Un mesaj Ro-Alert a fost emis, în seara zilei de 29 septembrie, pentru localitățile din toată zona de nord a județului Tulcea și zona de graniță a județului Galați, prin care oamenii au fost avertizați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian și au fost sfătuiți să se adăpostească. La Galați au fost declanșate căutări după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea orașului. Conform prefectului județului Galați, zona a fost izolată. MApN a transmis sâmbătă simineață că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Noi atacuri la granița României. MApN: Sistemul radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian românesc

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați”, a transmis sâmbătă dimineață MApN, potrivit hotnews.ro care citează news.ro.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

„Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate”, relatează MApN.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, precizează instituția.

„A căzut ceva, dar nu știm ce și cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineață când reluăm căutarea. Local am primit că ar fi căzut ceva. A sunat cineva din Galați la 112. Sunt 20 de jandarmi, 25 de pompieri, 3 autospeciale. Exact așa s-a spus pe 112 că a căzut ceva, dar nu știm ce, e posibil să nu fie nimic", a afirmat sîmbătă noaptea prefectul județului Galați Claudiu Sorin Gavril, conform presei locale.

Un mesaj Ro-Alert a fost emis de autoritățile române după noi atacuri rusești care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre, Reni și Izmail, aflate la mică distanță de teritoriul românesc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău