Noi alerte de raiduri aeriene în toată Ucraina, după ce atacul rus de luni a făcut 19 morți și 105 răniți

  • 11 Octombrie 2022 11:50
Noi alerte de raiduri aeriene în toată Ucraina, după ce atacul rus de luni a făcut 19 morți și 105 răniți

Serviciile de urgență au pus marți în alertă de raiduri aeriene întregul teritoriu al Ucrainei, la o zi după ce Rusia a lansat masiv rachete asupra teritoriului țării vecine, atacul soldându-se cu cel puțin 19 morți și 105 răniți, potrivit celui mai recent bilanț transmis de Serviciul pentru Situații de Urgență ucrainean, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''Avertisment. În timpul zilei există o mare probabilitate de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneți în adăposturi pentru siguranța dumneavoastră, nu ignorați alertele de raiduri aeriene'', au transmis serviciile de urgență pe aplicația Telegram.


Cel puțin 19 oameni au murit și 105 au fost răniți în bombardamentele ruse de luni asupra mai multor orașe ucrainene, potrivit ultimului bilanț dat publicității de serviciile de urgență ucrainene, citat de agenția de știri Ukrinform.

Potrivit sursei citate, ''ieri (luni - n.r.), drept rezultat al bombardamentelor, au fost lovite infrastructuri critice și civile în 12 regiuni și în Kiev, unde s-au înregistrat peste 30 de incendii care au fost stinse de Serviciul pentru Situații de Urgență''.

Nu mai puțin de 301 de localități în regiunile Kiev, Liov, Sumî, Ternopil și Hmelnițki nu au curent electric. În schimb, în întreaga regiune Liov a fost restabilită alimentarea cu curent electric, care fusese întreruptă complet după atacurile de luni.

Serviciul pentru Situații de Urgență a pus în funcțiune 22 de centrale electrice pentru a garanta alimentarea cu electricitate, din care 15 centrale deservesc centrele de sănătate din regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie, Sumî, Harkov și Cernigău.

Peste o mie de persoane și circa 120 de echipe ale serviciilor de urgență au participat la operațiunile de stingere a incendiilor și la cele de salvare.

Comandamentul militar al regiunii Zaporojie a mai informat că, în noaptea de luni spre marți, forțele ruse au lansat 12 rachete împotriva infrastructurii civile din orașul cu același nume, atacurile soldându-se cu un mort.

''Dușmanul continuă să terorizeze civilii din Zaporojie. Un atac cu 12 rachete S-300 a lovit instalații publice'', a transmis într-un mesaj pe Telegram administrația militară din Zaporojie.

Două rachete au vizat un centru de vânzări de mașini, unde un om a murit. Alte rachete au lovit o școală și un dispensar.

Începând din 2 octombrie, bombardamentele ruse asupra orașului Zaporojie s-au soldat cu cel puțin 43 de morți și 70 de răniți.

Zaporojie este una dintre regiunile ucrainene ocupate parțial de forțele ruse, împreună cu Herson (tot în sud), Lugansk și Donețk, pe care Moscova le-a anexat ilegal. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău