Noi alerte cu bombă au fost înregistrate și astăzi în Chișinău dar și la Comrat

  • 22 Iulie 2022 17:01
Noi alerte cu bombă au fost înregistrate și astăzi în Chișinău dar și la Comrat

Noi alerte cu bombă au fost înregistrate și astăzi. Acestea au vizat Primăria Capitalei, Piața Centrală și Aeroportul internațional Chișinău. La fața locului s-au prezentat subdiviziunile specializate ale Ministerului de Interne (MAI). Personalul și călătorii au fost evacuați, iar activitatea Aeroportului a fost blocată pentru câteva ore.

La fel ar fi fost minată și clădirea Comitetului Executiv de la Comrat.

După verificările de rigoare alertele care au vizat sediul Aeroportului și Primăriei Capitalei s-au dovedit a fi false, a declarat pentru Radio Chișinău Svetlana Scripnic, ofițer de presă la Direcția de poliție a municipiului Chișinău.

Amintim că în ultima perioadă au fost înregistrate zeci de astfel de alerte false, în special la instituții de stat. Autoritățile și experții atenționează că acestea reprezintă o intenție de destabilizare a situației în R. Moldova și de testare a reacției instituțiilor statului.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunța că în dosarul alertelor false cu bombe sunt mai muți suspecți, din Republica Moldova cât și din afara țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău