Noi acuzații împotriva UE. Restricțiile impuse la exporturile de vaccinuri anti-COVID ar putea afecta campania de imunizare din Japonia

  • 02 Februarie 2021 09:33
Noi acuzații împotriva UE. Restricțiile impuse la exporturile de vaccinuri anti-COVID ar putea afecta campania de imunizare din Japonia

Restricțiile impuse de Uniunea Europeană la exporturile de vaccinuri împotriva Covid-19 ar putea întârzia campania de imunizare din Japonia, a declarat marți ministrul de resort de la Tokyo, în timp ce este de așteptat ca guvernul japonez să extindă starea de urgență în încercarea de a opri răspândirea virusului, transmite Reuters, preluat de Digi24.ro

Japonia urmează să înceapă campania de vaccinare luna aceasta, mai târziu decât majoritatea marilor economii ale lumii, iar în acest sens, orice amânare ar putea pune sub semnul întrebării obiectivul guvernului japonez de a asigura suficiente doze pentru toată lumea înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară.

„Uniunea Europeană a pus în aplicare acest mecanism de transparență a exporturilor care afectează programul de livrări din Japonia”, a afirmat Taro Kono, ministrul însărcinat cu programul de imunizare.

Japonia se bazează pe producătorii străini de vaccinuri, ministrul Kono avertizând încă de săptămâna trecută că naționalismul tot mai pregnant în privința accesului la doze ar putea duce la afectarea furnizărilor globale și la măsuri de represalii.

Japonia are contracte cu mai mulți producători occidentali pentru 500 de milioane de doze de vaccin, mai mult decât suficient, având în vedere că populația țării este de 126 de milioane de oameni.

Cu toate acestea, dependența de producătorii străini și condiția ca vaccinurile să treacă și prin teste clinice locale, au amânat campania de imunizare din această țară.

Potrivit televiziunii publice NHK, vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea fi aprobat în data de 12 februarie.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Japonia a înregistrat 391. 618 infecții cu coronavirus și 5.832 de decese, iar reapariția persistentă de focare a subminat sprijinul popular pentru Olimpiada de Vară ce trebuia să aibă loc în 2020, dar reprogramată în iulie-august anul acesta. Premierul Yoshihide Suga și guvernul său au spus că sunt deciși să găzduiască Jocurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău