Nodul Gordian | Tinerii și corupția. Ce soluții propun „ambasadorii integrității”

  • 23 Iulie 2019 11:26
0%

Ce cunosc tinerii despre fenomenul corupției și ce soluții propun ei pentru diminuarea fenomenului în societatea moldovenească, profund afectată de acest flagel?

Despre asta am discutat cu mai mulți voluntari anticorupție, elevi și studenți la instituțiile de învățământ din Republica Moldova, participanți la școala de vară ”Tinerii împotriva corupției”, organizată de Centrul Național Anticorupție și PNUD, în cadrul proiectului ”Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Timp de o săptămână, tinerii, care își spun ”ambasadori ai integrității”, beneficiază de instruiri din partea ofițerilor anti-corupție din Republica Moldova și din România, din partea experților și a activiștilor civici, în ceea ce privește practicile de prevenire și combatere a corupției și a practicilor ilegale.

Participanții la tabără urmează să afle, în cadrul instruirilor, ce înseamnă să fii avertizor de integritate și cum funcționează testele de integritate aplicate de Centrul Național Anticorupție, după cum a subliniat șeful Direcției educație anticorupție din cadrul CNA, Ion Pruteanu.  Tinerilor din Republica Moldova li s-au alăturat și câțiva colegi din România, alături de care vor studia bunele practici anticorupție de pe ambele maluri ale Prutului. Despre acestea a relatat comisarul-șef, Rareș Bostan, ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale Anticorupție, serviciul județean anticorupție Neamț, România.

Grupul de voluntari anticorupție urmează să fie implicat, după încheierea lucrării taberei ”Tinerii împotriva corupției”, în sesiunile de informare ”Corupția pe înțelesul copiilor, pe care CNA le organizează în mai multe tabere de odihnă.

Nodul Gordian | Tinerii și corupția. Ce soluții propun „ambasadorii integrității”

Nodul Gordian | Tinerii și corupția. Ce soluții propun „ambasadorii integrității”

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
19,84 °C
cer senin
Umiditate:21 %
Vint:1,5 m/s
Fri
13 °C
Sat
9 °C
Sun
10 °C
Mon
12 °C
Tue
10 °C

Curs oficial BNM 10 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8465 -0.2825
USD 18.2774 -0.2389
RON 4.1072 -0.0554
UAH 0.6694 -0.0093
RUB 0.2478 0.0031
Arhivă Radio Chișinău