Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

  • 29 Septembrie 2023 15:14
Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” desfășoară o serie de evenimente în cadrul Campaniei Nocturna Bibliotecilor, care are loc pe 29 septembrie. Începând cu ora 14.00, doritorii sunt invitați să participe la prezentări de carte, la ședințele clubului de lectură. Va fi organizat și un atelier de lectură pentru copii cu deficiențe de vedere.

Contactată de IPN, Eugenia Bejan, directorul general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, a menționat că la atelierul de lectură pentru copii cu deficiențe de vedere vor participa elevi din Liceul Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vederea slabă din Chișinău. La solicitarea profesorilor și a educatorilor, va fi discutat prin intermediul cărților cum putem să fim curajoși, cum putem să ne apărăm, să fim vigilenți. Copiii vor citi împreună cu bibliotecara consiliată de profesorii de la școala textele adaptate, după care va fi organizată și o activitate interactivă în baza celor citite.

Festivitatea de premiere a participanților la Maratonul de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie” va începe la ora 17.00.  Maratonul de lectură se organizează pentru al treilea an în vacanța de vară. Cititorii din clasele primare, gimnaziale și liceale au fost încurajați să citească cât mai multe cărți din bibliotecă, să completeze un jurnal de lectură și în baza jurnalelor de lectură să facă un clasament care și câte cărți au citit. În finala maratonului au ajuns peste 100 de cititori fideli ai Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”. Invitații speciali ai festivității sunt scriitoarea Paula Erizanu și Claudia Partole.

Eugenia Bejan a menționat că prin aceste evenimente comunitatea este atenționată că există biblioteca care oferă diverse servicii gratuite, culturale și de informare, care promovează lectura.

Nocturna Bibliotecilor este o campanie de promovare și sensibilizare organizată la inițiativa Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Nocturna Bibliotecilor 2023 are genericul: „Biblioteca – Sunet – Imagine –Culoare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău