Nobel 2021: David Julius și Ardem Patapoutian, câștigătorii premiului Nobel pentru medicină

  • 04 Octombrie 2021 13:17
Nobel 2021: David Julius și Ardem Patapoutian, câștigătorii premiului Nobel pentru medicină

Cercetătorii americani David Julius și Ardem Patapoutian au fost desemnați, luni, laureații premiului Nobel pentru medicină pe anul 2021, conform anunțului făcut de Thomas Perlmann, secretar general al Comitetului Nobel din cadrul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia, scrie AGERPRES.

Cei doi cercetători americani au fost recompensați pentru ''descoperirea receptorilor de temperatură și de atingere'', potrivit anunțului Comitetului Nobel.

Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină deschide seria acestor distincții, atribuite în fiecare an la începutul lunii octombrie.

În 2020, premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit cercetătorilor Harvey J. Alter, Michael Houghton și Charles M. Rice pentru descoperirea virusului hepatitei C.

Cu excepția distincției acordate în domeniul economiei, aceste premii au fost create de magnatul suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventatorul dinamitei.

În 2021, fiecare premiu Nobel va fi însoțit de un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

După atribuirea premiului pentru medicină, sezonul Nobel continuă cu premiul Nobel pentru fizică, pe 5 octombrie, premiul Nobel pentru chimie, pe 6 octombrie, premiul Nobel pentru literatură, pe 7 octombrie, și premiul Nobel pentru pace, pe 8 octombrie. Premiul Riksbank Sveriges în Științe Economice în Memoria lui Alfred Nobel va fi anunțat în data de 11 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău