Noaptea Internațională a Muzeelor, astăzi la Chișinău, cu intrare liberă la expoziții, muzică și spectacol de lumini. Programul evenimentelor

  • 18 Mai 2019 15:56
Noaptea Internațională a Muzeelor, astăzi la Chișinău, cu intrare liberă la expoziții, muzică și spectacol de lumini. Programul evenimentelor

Cea de-a XV-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor desfășoară sâmbătă, 18 mai, la Chișinău. Până la miezul nopții, toate muzeele vor fi deschise publicului, intrarea este liberă, cu excepția unor expoziții.

Muzeului National de Istorie a Moldovei își așteaptă vizitatorii la expoziția permanentă „Istorie și civilizație” și la expoziția „Innovatic Fest Roboshow”. De asemenea, este vernisată o expoziție de modă și stil, precum și o expoziție din vestigii din aur și argint. În cadrul Zilei Muzeelor este lansată și cartea „Piese de giuvaergie antică din colecțiile Muzeului Național de Istorie”. Șirul evenimentelor va continua cu un concert de muzică de cameră, prezentare de film, diverse ateliere pentru copii și maturi.

Începând cu ora 20.30, va avea loc un concert nocturn în curtea muzeului.

La Muzeul Național de Artă, vizitatorii sunt așteptați la expoziția temporară „Bienala internațională de pictură Chișinău 2019”, care este și „o mișcare de promovare a tinerilor artiști”. Împreună cu Teatrul „Eugene Ionesco” va fi organizat jocul „Dăm măștile jos!”, la ora 22.00.

La Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, sunt organizate trei expoziții, printre care și una cu peste o mie de fluturi de diverse culori și dimensiuni. În curtea muzeului va fi un program de teatru pentru copii. Începând cu ora 20.00, va avea loc un program de muzică tradițională și un spectacol cu lumini.

Pentru buna desfășurare a Nopții Europene a Muzeelor, între 18.00 și 24.00, transportul public va fi redirecționat de pe str. 31 August 1989, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin, iar accesul transportului privat în perimetrul acestor străzi va fi interzis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău