Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, avertizează OMS

  • 26 Ianuarie 2022 10:09
Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, avertizează OMS

Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, a estimat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în raportul său săptămânal, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a stabilit un nou record săptămâna trecută, informează AFP, potrivit Agerpres.

"În baza datelor actual disponibile, riscul global asociat Omicron rămâne foarte ridicat", avertizează raportul publicat de OMS.

"Peste 21 de milioane de cazuri noi au fost înregistrate (în ultimele șapte zile), ceea ce reprezintă cel mai mare număr de cazuri săptămânale recenzate de la începutul pandemiei", au declarat reprezentanții OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a precizat că numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 5% pe parcursul săptămânii trecute, comparativ cu procentul de 20% înregistrat în săptămâna precedentă. Rata de incidență globală a crescut astfel într-un "ritm mai lent", a subliniat același raport.

OMS a raportat, de asemenea, 50.000 de decese noi asociate COVID-19, un număr stabil în raport cu cel înregistrat săptămâna trecută.

Varianta Omicron rămâne dominantă la nivel mondial. Prevalența variantei Delta este "în scădere continuă", în timp ce variantele Alfa, Beta și Gamma au o circulație "foarte slabă".

"Țările care s-au confruntat cu o creștere a numărului de cazuri de Omicron în noiembrie și decembrie 2021 constată sau încep să constate o scădere a numărului de cazuri în prezent", precizează raportul OMS.

Omicron reprezintă 89,1% din totalul probelor biologice colectate și examinate în ultimele 30 de zile.

Statisticile medicale, disponibile în baza de date globală GISAID, arată că varianta Delta a noului coronavirus, în trecut dominantă, nu mai reprezintă decât 10,7% din totalul cazurilor confirmate în perioada actuală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău