Nivelul apei în Prut va crește cu circa 2 metri pe sectorul Costești - Ungheni

  • 20 Mai 2019 12:02
Nivelul apei în Prut va crește cu circa 2 metri pe sectorul Costești - Ungheni

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare care indică creșterea nivelului apei în râul Prut, între localitățile Costești și Ungheni, transmite MOLDPRES.

Centrul hidrologic avertizează că în intervalul 20-24 mai, pe sectorul Costești - Ungheni al râului Prut, nivelul apei va crește cu 1,7- 2,7 metri.

Conform hidrologilor, în locuri joase apa va ieși în luncă.

Creșterea nivelului apei pe acest sector este „în legătură cu decizia administrației Centralei hidroelectrice Costești-Stânca de a mări volumul deversării apei din lacul de acumulare Costești-Stânca (r. Prut) până la 550 m3/s”, indică sursa citată.  

Aceasta este a treia avertizare hidrologică, pe parcursul lunii mai. Una a fost emisă pe 2 mai, când în urma precipitațiilor foarte puternice căzute în cursul superior al râului Prut (Ucraina) s-a format viitura pluvială, iar nivelul apei a crescut pe sectorul dintre satul Criva și orașul Costești. Cea de-a doua a fost emisă pe 11 mai, când a fost semnalată creșterea nivelului apei în râul Prut, între localitățile Ungheni și Giurgiulești.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
3,85
Ploaie ușoară
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
6
Arhivă Radio Chișinău