NIT rămâne fără licență de emisie

  • 12 Februarie 2013 14:27
NIT rămâne fără licență de emisie

Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare decizia prin care postului de televiziune NIT i-a fost retrasă licența de emisie.

Directorul NIT, Adela Răileanu, a declarat, citată de Infotag, că va ataca decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău la Curtea Supremă de Justiție.

Dacă și în acest caz decizia va fi favorabilă Consiliului Coordonator al Audiovizualului, ne vom adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, a subliniat Adela Răileanu.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului i-a retras, în aprilie anul trecut, licența de emisie postului de televiune NIT, pentru nerespectarea pluralismului de opinie în programele sale de știri.

CCA și-a întemeiat decizia pe un raport de monitorizare care arăta că televiziunea NIT face partizanat politic în favoarea Partidului Comuniștilor.

Înainte de a-i retrage licența, CCA sancționase de câteva ori televiziunea NIT pentru părtinire, dar radiodifuzorul refuzase să se conformeze somațiilor instituției de reglementare în domeniul audiovizualului.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău