Nisporeni | Familiile cu mulți copii pot obține o locuință socială

  • 09 Septembrie 2017 13:10
Nisporeni | Familiile cu mulți copii pot obține o locuință socială

Tinerii și familiile cu mulți copii din raionul Nisporeni, care își doresc o locuință socială, pot depune o cerere la Consiliul raional până pe 1 noiembrie 2017, informează Ministerul  Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Potrivit unui comunicat al instituției, președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș a anunțat că a fost instituită o comisie locală, care va analiza cererile și dosarele depuse, iar termenul limită de depunere a cererilor și dosarelor este 1 noiembrie 2017. Managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova (UIP II), Iunona Lungul a anunța că sunt eligibile cinci categorii de beneficiari: persoane cu dizabilități severe; persoanele dezinstituționalizate (orfani cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 ani); familiile cu trei și mai mulți copii minori sau familiile monoparentale ce cresc cel puțin 2 copii minori; familiile sau persoanele care întrețin copii cu dizabilități severe; familiile tinere în care cel puțin unul dintre membrii familiei este angajat în sistemul bugetar sau persoane sub 35 ani angajați ai instituțiilor bugetare în domeniul educației, sănătății, asistenței sociale.

Condiția este ca ei să nu dețină în proprietate o locuință, să aibă venituri lunare mici și să nu fi beneficiat de credite preferențiale sau alte ajutoare din partea statului pentru a-și construi sau procura o locuință. 

În primăvara anului 2015, în raionul Nisporeni a fost inițiată construcția a 4 blocuri locative, în total 93 de apartamente sociale. Costul total al proiectul  fiind de circa 2,8 milioane de euro. Banii sunt oferiți de Banca de Dezvoltare a  Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui împrumut, oferit țării noastre pe un termen de pînă la 20 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău