Ninsoarea abundentă a paralizat capitala Greciei, iar în Turcia a fost închis Aeroportul din Istanbul

  • 25 Ianuarie 2022 09:16
Ninsoarea abundentă a paralizat capitala Greciei, iar în Turcia a fost închis Aeroportul din Istanbul

Un strat gros de zăpadă a acoperit, luni, capitala Greciei, de la Acropole și până la coastele din sud, perturbând traficul aerian, paralizând transportul rutier și lăsând zeci de șoferi izolați pe o șosea națională, pe durata nopții.

Echipele de salvare depun eforturi pentru a elibera din zăpadă sute de șoferi ale căror mașini au rămas blocate ore întregi pe o șosea de centură a Atenei, după ce furtuna de zăpadă, denumită Elpida, a măturat Grecia și a acoperit orașul cu un strat consistent de omăt. Presa elenă a difuzat imagini cu soldați care au dus alimente, apă și pături unor șoferi, după ce temperatura a scăzut, pe timpul nopții. Ninsorile masive sunt rare în Atena, însă orașul este afectat de un astfel de fenoment pentr al doilea an consecutiv. 15 pasageri au fost răniți, după ce un vehicul feroviar a încercat să tracteze un tren cu aproximativ 200 de persoane, ce rămăsese blocat din cauza zăpezii, în centrul Greciei. Doi dintre răniți sunt în stare gravă, potrivit unui oficial al poliției. Circulația trenurilor și a autobuzelor din capitală a fost supendată. Centrele de vaccinare COVID din regiunea Atenei și de pe insula vecină, Evia, au fost închise, au anunțat oficiali medicali. Serviciile publice de stat, școlile, magazinele neesențiale și băncile din aceste zone și de pe alte insule grecești, inclusiv în Creta, vor fi, de asemenea, închise, marți, întrucât se preconizează că gerul va persista până miercuri. "Va fi o noapte dificilă", a declarat ministrul pentru criza climatică și protecție civilă, Christos Stylianides.

Compania elenă Aegean Airlines a anulat, luni, aproape toate zborurile, cu excepția a cinci și a comunicat că se așteaptă ca programul de zbor să fie perturbat marți și, probabil, și miercuri. Și autoritățile din Turcia au fost nevoite să suspende zborurile de pe Aeroportul din Istanbul, din cauza zăpezii masive, iar vremea a creat probleme în serviciile de transport, în întreaga țară. 

Sursa: Reuters/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău