Nicu Popescu va prezenta la Luxemburg evoluțiile în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene

  • 27 Iunie 2023 08:00
Nicu Popescu va prezenta la Luxemburg evoluțiile în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va prezenta astăzi, 27 iunie, la Luxemburg, evoluțiile în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, în cadrul Consiliului Afaceri Generale, transmite Radio Chișinău.

Consiliul este alcătuit din miniștri și secretari de stat responsabili de afaceri europene ai tuturor statelor membre ale UE și din oficiali de rang înalt ai blocului comunitar. Consiliul Afaceri Generale răspunde de o serie de politici, printre care se numără extinderea UE și negocierile de aderare.

Vicepremierul Nicu Popescu efectuează două vizite de lucru la Luxemburg și Copenhaga, la invitația președinției suedeze a Consiliului UE, și va avea, de asemenea, întrevederi bilaterale cu mai mulți omologi și oficiali ai UE.

Pe 28 iunie, la Copenhaga, el va participa la Conferința dedicată aniversării a 30 de ani de la stabilirea criteriilor de la Copenhaga. Nicu Popescu va susține un discurs despre importanța extinderii Uniunii Europene și voi avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt.  

Un raport preliminar al Comisiei Europene, arată că R. Moldova a îndeplinit complet trei din cele nouă recomandări și a făcut „progrese bune” în alte două domenii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, o parte din progresele înregistrate țin de primele trei domenii cheie: reforma justiției; îmbunătățirea codului electoral și lupta împotriva corupției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău