Nicu Popescu susține că decizia Rusiei de a interzice importul de produse agricole din R. Moldova, este politică

  • 11 August 2022 16:23
Nicu Popescu susține că decizia Rusiei de a interzice importul de produse agricole din R. Moldova, este politică

Ministrul afacerilor externe și integrării europene consideră că are caracter politic decizia Rusiei de a interzice importul de produse agricole din Moldova. Potrivit agenției Infotag, el a afirmat acest lucru în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune Moldova 1.

„Am văzut acest anunț. Sincer să fiu, n-am avut ocazia să vorbesc cu colegii noștri de la ministerul agriculturii pentru a afla care este aprecierea lor, ei fiind cele mai potrivite persoane pentru a interpreta aceste acuzații. Putem spune că, pe de o parte, știm că de multe ori au fost impuse restricții anterioare asupra exporturilor noastre pe piața rusă din motive politice. Anterior, acest lucru se făcea în mod regulat, inclusiv pentru vinuri, fructe și legume", a spus Popescu.

El a subliniat că Moldova produce fructe și legume de foarte bună calitate și cucerește noi piețe.

„Putem afirma cu încredere că Republica Moldova produce fructe și legume competitive pe piețele internaționale, care sunt exportate pe piața Uniunii Europene, care are standarde de calitate foarte înalte. Chiar în aceste zile pe rețelele de socializare puteți vedea o imagine cu prunele noastre în lanțurile de supermarketuri din Franța", a spus ministrul.

El a menționat că „piața UE este foarte pretențioasă la calitatea produselor", dar până acum nu au existat plângeri cu privire la fructele și legumele moldovenești.

„Prin această prismă aș dori să văd interpretarea noilor declarații venite de la Rosselhoznadzor, de la organisme care au posibilitatea să analizeze dacă aceste acuzații sunt adevărate sau nu", a spus Popescu.

După cum a informat deja agenția Infotag, Rosselhoznadzor a anunțat săptămâna aceasta că va interzice importurile de produse vegetale din Moldova, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău