Nicu Popescu și-a depus mandatul de ministru de externe

  • 24 Ianuarie 09:06
Nicu Popescu și-a depus mandatul de ministru de externe

Nicu Popescu a anunțat, într-o conferință de presă susținută astăzi, 24 ianuarie, că și-a depus mandatul de viceprim-ministru și de ministrul al afacerilor externe, transmite Radio Chișinău.

 
„Cu un amalgam de sentimente doresc să vă anunț că am luat decizia de a-mi depune mandatul de viceprim-ministru și ministru de Externe. (...). Am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă stabilite la numirea în funcție și, la această etapă, am nevoie de o pauză”, a precizat Nicu Popescu.
 
Înainte de a fi ministru, Nicu Popescu a fost cercetător la Centrul pentru Studii Politice Europene de la Bruxelles, apoi analist și director de program la Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), analist la Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene (agenție a Uniunii Europene) și consilier de politică externă și integrare europeană la cabinetul premierului Republicii Moldova.
 
La 22 iunie 2022, sub mandatul de șef al diplomației deținut de Nicu Popescu, Republica Moldova a obținut statul de țară candidat la aderare la UE.
 
La 26 decembrie, președinta Maia Sandu i-a conferit lui Nicu Popescu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău