Nicu Popescu și Anatolie Nosatîi merg astăzi la București. Vor participa la trilaterala Republica Moldova-Ucraina-România

  • 12 Aprilie 2023 08:19
Nicu Popescu și Anatolie Nosatîi merg astăzi la București. Vor participa la trilaterala Republica Moldova-Ucraina-România

Viceprim-ministrul și ministrul de Externe, Nicu Popescu, și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, întreprind o vizită de lucru în România, în perioada 12-13 aprilie. Oficialii vor participa, alături de colegii lor ucraineni și români, la reuniunea trilaterală Republica Moldova-Ucraina-România, care va avea loc la București.

Ministerul de Externe anunță întrevederi bilaterale între vicepremierul Nicu Popescu și omologii săi din România, Bogdan Aurescu, și Ucraina – Dmitri Kuleba. Securitatea regională este unul dintre principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul discuțiilor, conform sursei citate, scrie Moldova1.

Un alt subiect pe care șeful diplomației de la Chișinău în va aborda în cadrul vizitei sale la București vizează procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și organizarea de către țara noastră a Summit-ului Comunității Politice Europene pe 1 iunie 2023.

Ministerul Apărării anunță că la Conferință vor fi prezenți miniștrii de externe și miniștrii apărării, șefii instituțiilor internaționale, oficiali guvernamentali și experți independenți ai mai multor state, care vor reprezenta participanții la Platforma Internațională Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău