Nicu Popescu se întâlnește cu secretarul general adjunct al NATO, la Bruxelles

  • 15 Iulie 2019 08:23
Nicu Popescu se întâlnește cu secretarul general adjunct al NATO, la Bruxelles

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu va întreprinde luni, 15 iulie 2019, o vizită la Cartierul General al NATO din Bruxelles.

În cadrul vizitei, șeful diplomației de la Chișinău va avea o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, după cum a anunțat pe contul său de Twitter, purtătoarea de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

Amintim că în cadrul vizitei sale la Bruxelles, în perioada 3-4 iulie a.c., premierul Maia Sandu a avut o întrevedere Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Discuțiile s-au axat pe procesul de transformare a țării noastre dintr-o zonă gri între Est și Vest, creată de fostul regim prin scheme de corupție și spălări de bani, într-un stat democratic care asigură securitatea cetățenilor săi și stabilitatea în regiune.

Maia Sandu a spus că Rep. Moldova a beneficiat în urma programelor și mecanismelor de cooperare cu NATO, mai ales privind reformarea domeniului de apărare.

Republica Moldova cooperează cu NATO pe o serie de probleme. Principalul obiectiv al cooperării NATO este de a sprijini eforturile țării de a-și reforma și moderniza structurile și instituțiile de apărare și securitate. Republica Moldova contribuie, de asemenea, la forța de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău