Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg

  • 24 Ianuarie 2022 13:45
Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg

Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

În discuția de la Cartierul general al Alianței Nord-Atlantice, șeful diplomației de la Chișinău spune că a accentuat importanța dezescaladării situației de securitate din regiune și a identificării soluțiilor politice.

De asemenea, Nicu Popescu a vorbit cu Jens Stoltenberg despre nevoia de a evita acțiunile de ordin militar în contextul actualei crize de securitate de pe continentul european.

Tot astăzi, Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, întâlnirea survenind la scurt timp după întrevederea comună de la reuniunea ministerială a OSCE din decembrie anul trecut.

Cei doi au discutat despre implementarea obiectivelor Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului dintre Republica Moldova și NATO pentru anii 2022 – 2023 pentru a moderniza sectorul național de apărare și securitate.

Nicu Popescu a mulțumit NATO pentru ajutorul oferit în pandemie și a mai spus în discuția cu Mircea Geoană, că Republica Moldova va rămâne un partener credibil la consolidarea securității în Europa prin participarea la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău