Nicu Popescu: Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale CSI

  • 30 Noiembrie 2022 11:08
Nicu Popescu: Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale CSI

„Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente”, a declaraat ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu într-un interviu pentru NordNews.

„Din punct de vedere legal, practic, toată legislația internă, dar și acordurile internaționale, de foarte mulți ani, sunt semnate exclusiv prin prisma compatibilității cu integrarea europeană, cu acordul de Asociere și cu aspirațiile noastre europene. În plan pur legal, tehnic, această incompatibilitate nu este valabilă. Există însă această dimensiune simbolică, în care această apartenență formală la spațiul fostei Uniuni Sovietice semnalează o anumită încărcătură simbolică, care displace multor concetățeni de-ai noștri. La modul practic, Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile CSI. Nu participă în aceste reuniuni regulate și se mai întâmplă și alte lucruri, prin care Republica Moldova clar semnalează un dezacord total cu tendințele care se manifestă în acest spațiu. Prioritatea noastră absolută este integrarea și aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat Nicu Popescu în interviu.

După ce Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidată pentru aderarea la UE, președinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul avansării pe calea europeană, se va lua decizia privind retragerea din CSI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău