Nicu Popescu: Republica Moldova este determinată să devină viitor stat membru al UE

  • 12 Decembrie 2022 18:24
Nicu Popescu: Republica Moldova este determinată să devină viitor stat membru al UE

Republica Moldova este determinată să devină viitor stat membru al Uniunii Europene. Integrarea europeană, prin reformele profunde, complexe și necesare, solicitate de către cetățenii moldoveni, este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a regiunii. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene, și a fost făcută la întrevederea cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, transmite IPN.

Șeful diplomației Republicii Moldova a declarat că Republica Moldova mizează pe susținerea instituțiilor europene și a statelor membre ale UE pentru lansarea negocierilor de aderare la UE odată ce recomandările formulate de către Comisia Europeană, conform planului național de acțiuni adoptat, vor fi realizate.

„Am efectuat și un schimb de păreri cu domnul comisar privind organizarea în anul viitor a Summit-ului Comunității Politice Europene, eveniment pe care îl vom desfășura pentru a consolida cooperarea pe continentul european”, a spus Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Întrevederea cu Olivér Várhelyi a avut loc la Bruxelles, unde vicepremierul Nicu Popescu, participă la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului Estic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău